گزارش هفتگی بازار

بازار سهام روز به روز در حال گسترش است و همین موضوع نیز سبب شده است که تعداد فعالین این بازار همواره در حال افزایش باشد. با توجه به حساسیت بالای بازارهای مالی، هر اتفاق اقتصادی و سیاسی هرچند کوچک می‌تواند اثرات بااهمیتی بر بازار سهام داشته باشد؛ بنابراین رصد روزانه بازار و همچنین اتفاقات مهم اقتصادی و سیاسی، برای سرمایه‌گذاران ضروری به نظر می‌رسد. با توجه به گسترش فضای مجازی در جامعه، تنوع بالای منابع اطلاعاتی و همچنین سرعت بالای انتشار اخبار و شایعات در بازار، جمع‌آوری اخبار و اطلاعات صحیح توسط سرمایه‌گذاران خرد کاری بسیار وقت‌گیر و دشوار بوده و حتی می‌تواند باعث گمراهی سرمایه‌گذاران نیز بشود. کارگزاری بانک سامان با در اختیار داشتن تیمی حرفه‌ای متشکل از تحلیلگران بنیادی، تحلیلگران تکنیکال و همچنین تحلیلگران بازارهای جهانی، ضمن پوشش تمام اخبار بااهمیت برای سرمایه‌گذاران، با ارائه اخبار و تحلیل‌های به روز، تمام نیازهای تحلیلی سرمایه‌گذاران خرد را برطرف می‌کند؛ بنابراین با عضویت در کانال اطلاع‌رسانی کارگزاری بانک سامان، به صورت کاملا یکپارچه از تمام اخبار و اطلاعات تحلیلی مورد نیاز بهره‌مند شوید. شایان ذکر است که تیم تحلیلی کارگزاری بانک سامان با ارائه بولتن‌های تحلیلی هفتگی، سرمایه‌گذاران را از تمامی اتفاقات مهم داخلی و خارجی موثر بر بازار سهام مطلع می‌کند. همچنین با عضویت در کانال تحلیلی کارگزاری بانک سامان می‌توانید به صورت روزانه از تمامی اخبار مهم و کلیدی بازار سهام آگاه شوید.






در هفته گذشته اوج تنش‌ها بین ایران اسرائیل را شاهد بودیم و همین موضوع نیز سبب شد تا ریسک سیستماتیک بازار  افزایش یافته و به اوج خود در چند دهه اخیر برسد. همین موضوع نیز باعث شد تا سهام‌داران بازار سهام هفته اسفناک دیگری را تجربه کنند. انتظار عموم سهام‌داران بر این بود که با شروع سال جدید، بازار سهام رفته رفته از وضعیت اسفناک خود در سال‌های قبل فاصله گرفته و در سال 1403 روند صعودی جدیدی را شروع کند اما بر خلاف انتظار، سهام‌داران بازار سهام در سال جدید نیز تا کنون وضعیت خوبی را سپری نکرده‌اند. به نظر می‌رسد که افزایش سطح تنش‌ها بین ایران و اسرائیل یکی از مهم‌ترین دلایل تداوم وضعیت اسفناک بازار سهام است. افزایش نسبتا شدید تنش‌ها بین ایران و اسرائیل از یک طرف و نبود هیچگونه برنامه مشخص توسط مسئولین اقتصادی دولت برای حمایت از بازار سهام از طرف دیگر سبب شده است تا روند نزولی بازار تداوم داشته باشد. نکته قابل تامل دیگر اینکه تداوم روند نزولی بازار سهام در شرایطی در حال وقوع است که سطح تورم موجود در کشور نیز بالای 40 درصد است که این موضوع خود سبب تشدید زیان سهام‌داران شده است. به عبارتی دیگر، تداوم روند نزولی بازار سهام در کنار سطح بالای تورم در کشور سبب شده است تا سرمایه‌‌گذاران بازار سهام با کاهش بسیار شدید میزان واقعی سرمایه خود مواجه شوند و همین موضوع نیز سبب نارضایتی بسیار شدید آن‌ها شده است. قابل توجه است که مدت زمان نسبتا زیادی است که سهام‌داران و سرمایه‌گذاران بازار سهام شرایط بسیار بدی را سپری می‌کنند و اوج ناامیدی در این بازار به وضوح قابل مشاهده است. ناامیدی و نااطمینانی نسبت به بازار سهام سبب شده است که با وجود وضعیت نسبتا ارزنده در کلیت بازار، اما باز هم هیچگونه تحرکی برای خرید سهام و ورود پول پرقدرت به این بازار مشاهده ‌نشود. تداوم روند نزولی بازار سهام و نبود هیچگونه‌ عکس‌العمل و اقدام موثر برای بهبود وضعیت فعلی و خروج از این وضعیت اسفناک سبب شده است تا اعتماد سرمایه‌گذاران و سهامداران به کمترین حد ممکن رسیده و این امر خود یکی از مهم‌ترین دلایل تداوم خروج نقدینگی از بازار است.

در ارتباط با قیمت‌های جهانی، به طور کلی هفته‌ای پر نوسان و نسبتا مثبت را شاهد بودیم. کاهش حدود نیم درصدی در قیمت انواع نفت در کنار افزایش بیش از یک درصدی در شاخص LME و همچنین افزایش بیش از چهار درصدی در شاخص S&P GSCI نشان از وضعیت نسبتا مثبت در کلیت بازارهای کالایی جهان در یک هفته گذشته دارد. از مهم‌ترین کامادیتی‌های تاثیرگذار در بورس نیز می‌توان به فولاد، مس، آلومینیوم، سرب، روی، ذغال‌سنگ و سنگ آهن اشاره کرد که در مجموع این کامادیتی‌ها نیز وضعیت نسبتا پر نوسانی را در یک هفته گذشته تجربه کردند. در هفته گذشته و از بین کامادیتی‌های مهم در حوزه صنایع، مس، روی، فولاد و ذغال‌سنگ وضعیت خوبی را از نظر قیمتی تجربه کردند. سرب و اتانول نیز به عنوان کامادیتی‌های مهم بر روی بازار سهام ایران در هفته گذشته وضعیت نسبتا بدی را تجربه کردند. با وجود نزولی که در قیمت انواع نفت در یک هفته اخیر شاهد بوده‌ایم، قیمت نفت برنت به عنوان یک شاخص معتبر در زمینه قیمت‌گذاری نفت در جهان، نسبت به یک سال گذشته حدود 6 درصد رشد داشته است. لازم به ذکر است که قیمت نفت برنت در یک ماه اخیر حدود 4 درصد رشد را تجربه کرده است. قیمت جهانی طلا نیز در یک سال گذشته در مجموع رشد حدود 18 درصدی داشته است؛ این درحالی است که در یک سال گذشته، قیمت انواع نفت همانطور که اشاره شد رشد حدود 6 درصدی، قیمت ذغال‌سنگ ریزش بیش از  20 درصدی، قیمت آلومینیوم رشد حدود 5 درصدی، قیمت روی ریزش حدود 2 درصدی، قیمت سرب ریزش حدود 1 درصدی و قیمت مس رشد نزدیک به 6 درصدی را تجربه کرده‌ است. شایان ذکر است که قیمت فولاد نیز به عنوان یکی از مهم‌ترین کامادیتی‌های موثر بر بازار سهام ایران در یک سال گذشته ریزش حدود 8 درصدی را تجربه کرده است.

           

در ادامه به بررسی بازدهی بازار ها در هفته منتهی به 29  فروردین ماه 1403 می پردازیم:




Loading