تمام آنچه در مورد عرضه اولیه باید بدانید

تمام آنچه در مورد عرضه اولیه باید بدانید

۱۴۰۰/۰۴/۲۳

عرضه اولیه یکی از موضوعات جذاب برای سرمایه‌گذاران بورسی به‌خصوص تازه‌واردها می باشد. عرضه اولیه یا Initial Public Offering که به‌اختصار IPO نامیده می‌شود، به معنی عرضه عمومی سهام یک شرکت به عموم مردم برای اولین بار می باشد.
عرضه اولیه سهام شرکت‌ها در بورس یا فرابورس معمولاً به این دلیل که برای سرمایه‌گذاران بازدهی‌های مناسبی را ایجاد می‌کند و همچنین طرفداران زیادی دارد. در فرآیند انجام گرفتن عرضه اولیه درصد مشخصی از سهام شرکت در بازه قیمتی مشخص و در روز معینی عرضه عموم مردمی می‌شود.

آیا خرید سهام عرضه اولیه همیشه همراه با سود؟

در بازار سرمایه نمی‌توان درباره هیچ امری با قطعیت اظهارنظر کنیم. در این مورد نیز صرفاً می‌توان درباره سابقه بازدهی عرضه‌های اولیه، طی سال‌های اخیر صحبت کرد. برآوردها در سال‌های گذشته حاکی از آن است که عرضه‌های اولیه، حداقل به میزان ۲۵ درصد بازدهی را برای صاحبان خود طی مدت‌زمان کوتاهی به همراه داشته اند. حتی در برخی موارد بازدهی سهام عرضه اولیه به بیش از ۱۰۰ درصد نیز برای سرمایه‌گذاران رسیده و به همین دلیل یکی از جذاب‌ترین فرصت‌های کسب سود در کوتاه‌مدت می باشد.
همان‌طور که اشاره کردیم این بازدهی قطعی نمی باشد و در برخی موارد ممکن است به دلیل شرایط نه چندان مناسب بازار و یا عدم عرضه سهام در قیمت و شرایط مناسب، بازدهی قابل‌توجهی را نصیب سرمایه‌گذاران نکند و یا حتی با ریزش قیمت نیز مواجه شود.

سود عرضه اولیه چقدر مقدار می باشد؟

در پاسخ به این سوال باید گفت هر چه قیمت عرضه اولیه سهم نسبت به ارزش واقعی آن کمتر شود، به جذابیت آن افزوده و بازدهی بیشتری را نصیب سرمایه‌گذار می کند.
تصور کنید ارزش واقعی سهمی ۲۰۰۰ تومان باشد. حال اگر این سهم با قیمت ۱۸۰۰ تومان جذابتر یا 1000 تومان عرضه اولیه شود؟ مسلماً ۱۰۰۰ تومان؛ زیرا سرمایه‌گذاران تمایل بیشتری به خرید آن خواهند داشت و احتمالا برای مدت‌زمان طولانی‌تری با صف خرید مواجه می شوند. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم حتما ارزش واقعی سهام را برای خریداری یا فروش سهام مد نظر داشته باشید.

منبع اطلاع رسانی عرضه اولیه کجاست؟

به‌منظور اطلاع از قیمت، تعداد و نقدینگی موردنیاز عرضه‌های اولیه، می‌توانید به کانال تلگرامی یا صفحه اینستاگرامی کارگزاری سامان مراجعه کنید و از جزییات عرضه اولیه‌های پیش‌رو مطلع بشوید.

سفارش خرید عرضه اولیه را چه زمانی و با چه تعداد و با چه قیمتی ثبت کنم؟

اگر قصد دارید سفارش خرید عرضه اولیه را به‌صورت دستی ثبت کنید، توجه داشته باشید که در روز ثبت سفارش، یک بازه زمانی از سوی شرکت برای آن تعیین می‌شود و امکان ثبت سفارش خارج از این بازه وجود نخواهد داشت. همینطور به آگهی عرضه اولیه سهام شرکت توجه کنید. در این آگهی به دامنه قیمت و حداکثر میزان سهمیه هر فرد اشاره می شود. به‌طور مثال فرض کنید در آگهی، سهام شرکت ج، دامنه قیمت، ۹۵۰۰ تا ۱۰۵۰۰ ریال و حداکثر میزان سهمیه هر شخص، ۸۰۰ سهم عنوان شده باشد. بنابراین حجم سفارش را می‌توان از یک سهم تا حداکثر تعداد تعیین‌شده وارد کرد.

نظرات کاربران
دیدگاه
Loading