
ایچیموکو و کاربرد آن در معاملات
۱۴۰۱/۱۱/۱۰ایچیموکو سطوح حمایتی و مقاومتی متعددی را ارائه میدهد و در یک نمودار، ۳ اندیکاتور را با یکدیگر ترکیب میکند. در نتیجه، ایچیموکو این امکان را در اختیار معاملهگر قرار میدهد که با داشتن بیشترین اطلاعات، تصمیمگیری کند. این نوشتار به زبان ساده به بیان تعاریف و کاربردهای ایچیموکو میپردازد.
اندیکاتور ایچیموکو یکی از قویترین سیستمهای معاملاتی امروزی به شمار میرود. این اندیکاتور که مانند کندلاستیکها توسط ژاپنیها بوجود آمده است، میتواند در بازارهای معاملاتی سهام، کالا، ارزها و اوراق قرضه استفاده شود. ایچیموکو همچنین عملکرد خوبی در چارچوبهای زمانی مختلف از هفتگی تا یک دقیقهای دارد. ایچیموکو به زبان ژاپنی به معنی تعادل در یک نگاه است. به علت ساختار منحصر به فرد ابر ایچیموکو، که مهمترین بخش این الگو است، معاملهگر میتواند در لحظه، متوجه صعودی یا نزولی بودن روند شود.
ایچیموکو از چه قسمت هایی تشکیل شده است ؟
در واقع ابر ایچیموکو از ۵ خط تشکیل شده است که دو عدد از آنها «ابر ایچیموکو» (Ichimoku Cloud) را تشکیل میدهند و تفاوت بین این دو خط با سایه مشخص شده است. این خطها شامل میانگین ۹ دورهای، میانگین ۲۶ دورهای، میانگینی از دو میانگین گفته شده، میانگین ۵۲ دورهای و «خطی با تاخیر
(Lagging Span) از قیمتهای بسته شدن هستند. ابر، ساختار کلیدی این اندیکاتور به شمار میرود.
کاربرد ایچیموکو چیست ؟
ایچیموکو به خوبی خطوط حمایت و مقاومت را تعریف میکند، خط روند را تشخیص میدهد، شتاب روند را میسنجد و سیگنال معاملاتی تولید میکند. ایچیموکو درواقع، یکی از معدود اندیکاتورهایی است که نگاه به آینده دارد. معاملهگران با بررسی نمودارهای ایچیموکو در چارچوبهای زمانی مختلف میتوانند سیگنالهای ورود و خروج مناسبی را دریافت کنند.
ایچیموکو اولین بار چه زمانی بوجود آمد ؟
اغلب پلتفرمهای معاملاتی ایچیموکو را به عنوان اندیکاتور ارائه میدهند. زمانی که معاملهگری با ساختارهای سازنده ایچیموکو آشنا شود، با یک نگاه متوجه روند صعودی یا نزولی آن خواهد شد. «گوئیچی هوسودا» (Goichi Hosoda) با این هدف سیستم ایچیموکو را بوجود آورد. گوئیچی یک گزارشگر ژاپنی بود که قصد داشت اندیکاتور کاملی بوجود بیاورد که به صورت مصور نشاندهنده گرایش بازار در نمودار باشد. بعد از تنظیم کردن آن برای سالها، او در نهایت نتیجه یافتههای خود را در سال ۱۹۶۰ میلادی منتشر کرد. این اولین مقاله درباره سیستم ایچیموکو بود و به سرعت توسط بسیاری از معاملهگران ژاپنی و آسیایی استفاده شد. بعد از گسترش یافتن کامپیوترها در دهه ۱۹۹۰ میلادی، طرفداران سیستم ایچیموکو در غرب بیشتر و بیشتر شدند. پس از ظهور کامپیوترها و رایج شدن آنها محاسبه و نمایش ایچیموکو آسانتر شد.
اعداد مهم در ایچیموکو چه هستند ؟
محاسبه ایچیموکو بر پایه اعداد ۹، ۲۶ و ۵۲ است. نظریههای متعددی وجود دارند که چرا گوئيچی برای بوجود آوردن سیستم ایچیموکو این اعداد را به کار برده است. این نظریهها چندان مهم نیستند. در واقع، این حقیقت مهم است که سیستم ایچیموکو و این اعداد بسیار دقیق عمل میکنند. معاملهگران عموماً سعی میکنند که تنظیمات اعداد را تغییر دهند و به تجربههای جدیدی دست پیدا کنند. البته پیشنهاد میشود که از اعداد اصلی استفاده شود زیرا آنها کارایی خود را در نمودار کالاهای متفاوت و در چارچوبهای زمانی مختلف اثبات کردهاند.
همانطور که قبلاً بیان کردیم، نمودارهای ایچیموکو بوجود آمدند تا در یک نگاه، گرایش معاملهگر را نمایش دهند. یکی از دیگر ویژگیهای بارز این سیستم آن است که نیازی به اسیلاتورها و اندیکاتورهای دیگری نیست. یعنی این اندیکاتور و دادههای بدست آمده از آن برای تحلیل کافی هستند اما بعضی از تحلیلگران، همانطور که در ادامه اشاره میکنیم، همراه با ایچیموکو از اندیکاتورهای دیگری نیز استفاده میکنند، زیرا هر سیستمی خطاهای خود را دارد و ایچیموکو نیز استثنا به شمار نمیرود.
تعادل قیمتی در ایچیموکو چیست ؟
ایچیکومو برپایه رابطه بین قیمت و تعادل آن بوجود آمده است. معاملهگران غربی تعادل را برپایه «قیمتهای بستهشدن »(Closing Prices) محاسبه میکنند. مثال این مورد میانگین متحرک ساده ۵۰ یا ۲۰۰ دورهای است. تکنیکالیستها، عموماً این میانگین متحرک را نقطه تعادلی قیمت در نظر میگیرند. زیرا قیمت نمیتواند خیلی از آن دور شود و دیر یا زود به آن بازگشت میکند. در ژاپن، نقاط بالا و پایین دوره معاملاتی درست به اندازه قیمت باز شدن و بسته شدن مهم هستند.
نقطه بالا ناحیهای است که تقاضا در آن تحت تاثیر عرضه قرار گرفته است. نقطه پایین مکانی است که خریداران به اندازه کافی تقاضا برای جذب عرضه، ایجاد کردهاند. این دو حد قیمتی بازه معاملاتی را برای آن دوره ایجاد میکنند. این بازه پویاست و به ازای هر دوره تغییر میکند. اگر قیمتها نقاط بالا و پایین جدیدی را مدت زمان معینی تشکیل ندهند، تعادل حفظ میشود و قیمت به سمت تعادل باز میگردد. در روندهای صعودی این نقطه تعادل بالاتر و بالاتر میرود زیرا قیمت به نقاط بالای جدیدی دست پیدا میکند. در روند نزولی کاملاً خلاف موضوع بالا اتفاق میافتد.
این روندها تا زمان بازنگشتن رابطه عرضه و تقاضا ادامه دارند. زمانی که رابطه عرضه و تقاضا بازگشت کند، قیمت تعادلی بهم میخورد و شروع به حرکت در جهت مخالف خواهد کرد. در ایچیموکو، تعادل با محاسبه میانگین بیشترین نقطه بالا و کمترین نقطه پایین در ۳ دوره زمانی متفاوت بدست میآید.
ایچیموکو یک سیستم دنبالکننده روند است
سیستم ایچیموکو یک ناحیه داخلی به نام «ابر کومو» (Kumo Cloud) دارد که نشاندهنده ایستایی است. معاملهگران باید هنگام آغاز معاملات در زمانی که قیمت در کومو قرار دارد، هوشیارتر باشند زیرا در آنصورت قیمت در فاز بدون روند است.
تجسم آینده و تاثیر گذشته
یکی دیگر از ویژگیهای ایچیموکو تجسم پرایس اکشن آینده است. گوئيچی باور داشت که پرایس اکشن فعلی تاثیرات خود را بر حرکت قیمت در آینده خواهد گذاشت. عرضه و تقاضای فعلی، خطوط حمایت و مقاومت را در آینده بوجود خواهند آورد. بر طبق این فرض سیستم ایچیموکو به نحوی طراحی شده که نشاندهنده مقادیر حمایت و مقاومت پویا در ۲۶ دوره جلوتر از زمان باشد. اندیکاتورهای دیگر این ویژگی پیشبینی آینده را ندارند. همانطور که زمان فعلی روی آینده تاثیر میگذارد، گذشته هم روی حال اثرگذار است. قیمتهای ۲۶ دوره قبلی، اهمیت زیادی در سیستم ایچیموکو دارند.
ساختارهای تشکیلدهنده ایچیموکو چه هستند ؟
ایچیموکو به ترتیب از بخشهای زیر تشکیل شده است. سنکو A و سنکو B ساختاری را تشکیل میدهند که به عنوان ابر کومو شناخته میشود. این ۵ ساختار در صورت استفاده با یکدیگر و به صورت منسجم، تاثیرگذاری بالایی خواهند داشت.
1) تنکان
2) کیجون
3) چیکو
تنکان چیست ؟
«تنکان» (Tenkan) یا «تنکانسن» (Tenkan-Sen) که با عنوان« خط تبدیل» (Conversion Line) شناخته میشود از محاسبه کردن میانگین بیشترین قیمت بالا و کمترین قیمت پایین ۹ دوره قبلی بدست میآید. قیمت بالای شمعدانی جایی است که عرضه بر تقاضا غلبه کرده و قیمت پایین مکان جذب شدن عرضه توسط تقاضا است. با محاسبه میانگین قیمتهای بالا و پایین، قیمت تعادلی آن دوره بدست میآید.
2 ÷(کمترین قیمت پایین ۹ دوره اخیر + بیشترین قیمت بالای ۹ دوره اخیر ) = تنکان
توجه داشته باشید که تنکان با «میانگین متحرک نمایی» (Exponencial Moving Average | EMA) و «میانگین متحرک ساده» (Simple Moving Average | SMA) نه دورهای تفاوت دارد و آنها نوسانات کمتری را نسبت به تنکانسن تجربه میکنند. هر دوی این میانگین متحرکها بر پایه قیمتهای بسته شدن هستند.
کیجون چیست ؟
«کیجون» یا «کیجونسن» (Kijun) که «خط پایه» (Base Line) هم نامیده میشود از میانگین بیشترین قیمت بالا و کمترین قیمت پایین در ۲۶ دوره قبل بدست میآید. همانند تنکان این دوره میتواند ۱ دقیقهای یا ۵ دقیقهای باشد یا هر چارچوب زمانی را اختیار کند. درنتیجه، فرمول کیجون به شرح زیر خواهد بود.
۲ ÷ ( بالاترین قیمت ۲۶ دوره + پایینترین قیمت ۲۶ دوره ) = کیجون
معاملهگران نباید به مقایسه کیجون با میانگین متحرک یا میانگین نمایی ۲۶ دورهای بپردازند. کیجون به قیمتهای بالا و پایین حساستر است. کیجون صاف است اما میانگین متحرک ساده و نمایی ۲۶ دورهای، روندی صعودی را طی میکنند. کیجون در واقع نشاندهنده تعادل بین خریداران و فروشندگان است. اگر قیمتهای ۲۶ دوره اخیر در یک بازه در حال نوسان باشند، تعادل، نقطه وسط این بازه خواهد بود.
کومو چیست ؟
همانطور که پیشتر بیان کردیم، کومو مهمترین بخش سیستم معاملاتی ایچیموکو است و از آن تحت عنوان ابر نیز نام میبرند. کومو از دو بخش جداگانه به نام سنکو A و سنکو B تشکیل شده است. ابتدا هرکدام از بخشها را به صورت جداگانه بررسی میکنیم و سپس ساختار آنها را به صورت همزمان در کومو مدنظر قرار میدهیم.
ابر کومو چه اطلاعاتی درباره خط روند میدهد ؟
اگر قیمت فعلی بالای کومو باشد، روند را صعودی در نظر میگیریم و برعکس.
اگر روند قیمت در میانه کومو باشد، قیمت را ایستا به شمار میآوریم.
چگونه بازگشت کومو نشاندهنده تغییر روند است؟
در نقاطی در میانه روند معادله عرضه و تقاضا بهم میخورد و قیمت بازگشت میکند. در این زمان، قیمت، کومو را رد میکند و به سمتی دیگر از آن میرود و یک روند جدید را بوجود میآورد. از آنجا که دو بخش تشکیلدهنده کومو به صورت 26 دورهای در آینده رسم شدهاند، سیستم ایچیموکو تغییر جهت در نظر سرمایهگذاران را به خوبی نشان میدهد.
حرکت سریعتر سنکو A در مقایسه با سنکو B را بخاطر بیاورید. اگر قیمت سهم روند صعودی داشته باشد، سنکوی A بالاتر از سنکوی B قرار خواهد گرفت. وقتی جهت عملکرد سرمایهگذار تغییر میکند، تاثیرات آن در کوموی آینده قابل مشاهده خواهد بود. در این مورد، سنکو A پایینتر از سنکو B قرار خواهد گرفت. این رد شدن که به عنوان «بازگشت کومو» (Kumo Twist) شناخته میشود به معامله گر هشدار پایان روند فعلی را میدهد و در بعضی موارد ممکن است بعضی معاملهگران آن را معکوس شدن روند قیمت تعبیر کنند.
چیکو چیست ؟
«چیکو» (Chikou) یا چیکو اسپن یا همان خط با تاخیر به معنی دره کمعمق در ژاپنی است. چیکو بخشی ساده اما قدرتمند از ایچیموکو به شمار میرود. چیکو در واقع قیمت فعلی بازگشته به ۲۶ دوره قبل است.
سیستم معاملاتی ایچیموکو
حال که معاملهگر با ۵ بخش ایچیموکو آشنا شده است، زمان مناسبی برای در نظر گرفتن همه این ۵ ساختار در سیستم معاملاتی به شمار میرود. این سیستم اطمینان معاملهگر را جلب میکند که تمام اجزای ایچیموکو با هم در حال فعالیت هارمونیک هستند. در ادامه، به رایجترین و شناختهشدهترین استراتژیهای ایچیموکو اشاره میکنیم.
استراتژی کراس تنکان/کیجون چیست ؟
طبق استراتژی «کراس تنکان/ کیجون» (Tenkan/Kijun Cross) خریداری یا نگهداری یک سهام زمانی اتفاق میافتد که تنکان در حال رفتن به سمت بالا، از کیجون عبور کند. در زمانی که تنکان به سمت پایین از کیجون عبور میکند، معاملهگر باید سهام را بفروشد. طبق ایچیموکو کارایی کراس تنکان/کیجون به موقعیت آن نسبت به کومو بستگی دارد.
اگر این قطع شدن در بالاتر از کومو رخ دهد، آن را یک سیگنال صعودی قوی به شمار میآوریم.
اگر در پایین کومو رخ دهد آن را سیگنال صعودی ضعیف در نظر میگیریم.
اگر در میانه کومو رخ دهد آن را سیگنال صعودی خنثی به شمار میآوریم.
تعیین حد ضرر:
وقتی «حد ضرر» (Stop Loss) تعیین شد، با توجه به نزولی یا صعودی بودن روند قیمت، به ترتیب،آن را در بالا یا پایین کیجون در نظر میگیریم. زمانی که موقعیت در جهت پیشبینی شده قرار بگیرد، کیجون را به دنبال خود میکشد و امکان تعیین حد ضرر با استفاده از کیجون برای معاملهگر فراهم میشود.
خروج از معامله
بسیار مهم است که معاملهگر بتواند به بخشی از سود در حین معاملههای مختلف دست پیدا کند. در زمانهای زیر میتوان از موقعیت خارج شد.زمانی که قیمت وارد ناحیه پایین کیجون میشود، زمانی که قیمت در پایینتر از کیجون بسته می شود، موقعیت را ببندید. یعنی اگر سهام را به امید افزایش قیمت آن در آینده حفظ کرده بودید، آن را بفروشید واگر دست به فروش استقراضی زده بودید، سهام را خریداری کنید.
هنگامی که کراس تنکان کیجون در جهت مخالف رخ میدهد نیز بهتر است از موقعیتها خارج شوید. یعنی سهامهایی که فروش استقراضی کردهاید را خریداری کنید و سهامهای خریداری شده را بفروشید.
استراتژی شکست کومو چیست ؟
زمانی موقعیت خرید داریم که قیمت شکسته میشود و در ناحیهای بالاتر از کومو بسته میشود.
در زمانی که قیمت شکسته میشود و در ناحیهای پایین تر از کومو بسته میشود،موقعیت فروش داریم.
همانطور که بیان کردیم، کومو بخش مرکزی سیستم ایچیموکو به شمار میرود. زمانی که قیمتها در بالای کومو قرار گرفتهاند، نمودار را صعودی در نظر میگیریم و برعکس.
تعیین حد ضرر
باید توجه داشته باشید که حد ضرر با توجه به صعودی یا یا نزولی بودن روند قیمت، به ترتیب در ناحیهای پایینتر یا بالاتر از فاصلهای نزدیک کیجون قرار خواهد گرفت.
خروج از معامله
زمانی که قیمت در ناحیه نزدیک به کیجون قرار میگیرد.
هنگامی که قیمت بالا یا پایینتر از کیجون بسته میشود.
استراتژی کراس کیجون چیست ؟
زمانی موقعیت خرید داریم که قیمت در جایی بالاتر از کیجون بسته شود و زمانی موقعیت فروش داریم که قیمت بسته شدن پایین تر از کیجون باشد. طبق اصول ایچیموکو، کارایی کراس کیجون بستگی به موقعیت قرارگیری آن نسبت به کومو دارد.
اگر قیمت بالاتر از کیجون بسته شود و این «کراس اور» (Cross Over) در بالای کومو رخ دهد، آن را یک سیگنال صعودی قوی در نظر میگیریم.
اگر قیمت در ناحیهای بالاتر از کیجون بسته شود، اما کراس اور پایینتر از کومو باشد، آن را یک سیگنال صعودی ضعیف به شمار میآوریم.
اگر قیمت در بالای کیجون بسته شود و داخل کومو قرار گرفته باشد، آن را یک سیگنال صعودی خنثی در نظر میگیریم.
مخالف این موارد در روند نزولی صدق میکند.
استراتژی شکست چیکو چیست ؟
استراتژی «شکست چیکو» (Chikou Breakout) بیان میکند که زمانی باید سهام را خریداری کنید که چیکو از روند قیمتی عبور کرده و قیمت بسته شدن بیشتر از قیمت ۲۶ روز گذشته است. طبق این استراتژی معاملاتی باید هنگامی اقدام به فروش کنید که چیکو از روند قیمتی عبور میکند و قیمت بسته شدن کمتر از قیمت ۲۶ روز گذشته بوده است. طبق اصول معاملاتی ایچیموکو، کارایی استراتژی شکست چیکو بستگی به موقعیت روند قیمت نسبت به کومو دارد.
اگر چیکو بالاتر از قیمت ۲۶ روز گذشته بسته شود و قیمت فعلی بالای کومو باشد، آن را یک سیگنال صعودی قوی در نظر میگیریم.
اگر چیکو بالاتر از قیمت ۲۶ روز گذشته بسته شود و قیمت فعلی پایین کومو باشد، آن را یک سیگنال صعودی ضعیف به شمار میآوریم.
اگر چیکو بالاتر از قیمت ۲۶ روز گذشته بسته شود و قیمت فعلی درون کومو قرار بگیرد، آن را به مثابه سیگنال صعودی خنثی در نظر میگیریم.
تعیین حد ضرر:
در اینجا نیز میتوان از کیجون سن جهت شناسایی نقطه حد ضرر استفاده کرد. معاملهگر باید برای تعیین حد ضرر به پیشروی یا کاهش کیجون در مقایسه با روند قیمت، بسته به هدف خرید و فروش سهام توجه کند.
خروج از معامله
در معامله با توجه به استراتژی شکست کیجون میتوان در ۲ حالت زیر از موقعیت خارج شد:
زمانی که قیمت درون ناحیه بالا یا پایین کیجون (بسته به روند) قرار بگیرد، باید از معامله خارج شویم.
زمانی که قیمت در ناحیهای بالاتر یا پایینتر (بسته به خرید یا فروش سهم) نسبت به کیجون قرار میگیرد، باید از معامله خارج شویم.
نکات معامله با ایچیموکو
پس از بررسی مهمترین موارد مربوط به ایچیموکو حال به صورت اجمالی، نکات معامله با آنها را مورد بررسی قرار میدهیم. این نکات به شرح زیر هستند.
- عدم انجام معامله با سهم کمحجم
- ورود به معامله بعد از وقوع پولبک در روند صعودی و نزولی
- استراتژیهای معامله آپشن در ایچیموکو
- معامله در جهت روند بزرگتر
- برداشت سود در حین انباشته شدن در روند صعودی و نزولی
چرا از انجام معامله با سهام کم حجم خودداری کنیم ؟
یکی از علتهای موثر بودن تحلیل تکنیکال در پیشبینی قیمت و وضعیت بازار، این است که بازارها حافظه دارند. هرچه تعداد معاملهگران سهام مورد نظر بیشتر باشد، حافظه بازار قویتر خواهد بود. هر چه بازار قویتر باشد، الگوها نیز بهتر تکرار خواهند شد.در واقع، حجم معاملاتی اندک به معنی حافظه کمتر است، یعنی هنگامی که شما انتظار دارید که قیمت در سطوح حساسی به صورت معینی رفتار کند، احتمال بالایی وجود دارد که این اتفاق نیفتد. تکرار شدن الگوها امری بسیار مهم در معامله به شمار میرود. اگر انتظار داشته باشید که در یک روند، قیمت از کیجون صاف به عنوان خط حمایتی استفاده کند، قیمت باید آن را انجام دهد. اگر قیمت با تمام سطوح به غیر از کیجون، تماس داشته باشد، معامله چیزی شبیه به قمار خواهد بود.
بعد از پولبک چه زمانی برای ورود به معامله مناسب است ؟
معاملهگران حتی بعد از از دست دادن نقطه ورود کراس تنکانسن کیجونسن اولیه یا شکست کومو نیز میتوانند وارد معامله شوند. همانطور که بالاتر بیان کردیم، در یک روند صعودی قیمتها میتوانند از تنکان و کیجون به عنوان خطوط حمایتی استفاده کنند. به صورت مخالف، در یک روند نزولی، تنکان و کیجون به عنوان خطوط مقاومتی برای قیمتها بکار گرفته میشوند.
استراتژی ایچیموکو برای معاملات آپشن چیست ؟
ما در اینجا در نظر می گیریم که شما با آپشن یا همان قرارداد اختیار معامله آشنایی دارید. آپشنها این امکان را در اختیار شما قرار میدهند که با کسب سود چشمگیر، سبد سهام خود را رونق بخشید یا در مقابل، مبلغ زیادی را از دست بدهید و متحمل ضرر بسیاری شوید. اگر معاملهگری بخواهد در یک روند نزولی سود کسب کند، میتواند فروش استقراضی را برای سهام یا «قرارداد آتی» (Future) انجام دهد. او همچنین میتواند قرارداد فروش معامله مربوط به سهام مورد نظر را خریداری کند.
در بازار با روند نزولی، قرض کردن سهام برای فروش استقراضی آنها با دشواری مواجه خواهد شد. اگر فروش استقراضی را برای قراردادهای آتی انجام دهید، در صورت برعکس شدن روند قیمت ممکن است متحمل ضرر زیادی شوید. بکارگیری اختیار معامله یا «پوت آپشن» (Put Option) ریسک محدودتری دارد و همزمان، احتمال دریافت سود بالا در آن زیاد است.
در این مورد، ممکن است فردی پوت آپشن (Put option) ماه جون را خریداری کند زیرا روند قیمت خط تبدیل را شکسته است. امکان دارد با حرکت قیمت سهم به سمت پایین، ارزش این اختیار معامله فروش افزایش یابد. قوانین برداشت سود در اینجا نیز همانند توضیحات قبلی هستند. برداشت سود باید به صورت منظم و مداوم صورت بگیرد و موقعیت کلی زمانی بسته شود که قیمت در نقطهای بالاتر از کیجون بسته یا معامله شود.
معامله در جهت روند بزرگتر در ایچیموکو چیست ؟
بازارها بر پایه اصول روانشناسی عمل میکنند. زمانی که سرمایهگذاری احساس میکند که روند صعودی یا نزولی خواهد شد، تغییر دادن آن دشوار خواهد بود. در بازارهای با روند صعودی، هر کاهش قیمتی در نمودار به معنای فرصتی برای خرید سهم به شمار میرود. از طرفی دیگر، در بازارهای نزولی قوی، با هر افزایش قیمت، سهمها به فروش میرسند. انجام اعمالی بر خلاف اینها می تواند منجر به ضرر بزرگی شود. برای تشخیص روند غالب از ایچیموکو استفاده میکنیم. برای مثال، معاملهگری میخواهد با بکارگیری نمودار روزانه و سوئينگها معامله انجام دهد. در این زمان او باید به نمودار هفتگی توجه کند.
اگر در نمودار هفتگی، قیمت بالاتر از ابر کومو قرار گرفته باشد، معاملات در نمودار روزانه باید با توجه به صعودی شدن روند قیمت انجام شوند.
به صورت مخالف مورد بالا، اگر قیمت در نمودار هفتگی پایینتر از کومو قرار گرفته باشد، در نمودار روزانه باید معاملات با در نظر داشتن روند نزولی انجام شوند.
استراتژی برداشت سود در حال انباشت چیست ؟
معاملهگر میتواند از استراتژیهای سودآور برپایه اندیکاتورهای تکنیکال غربی مانند بازگشت فیبوناچی یا نقاط پیوت استفاده کند. بعضی از معاملهگران تمایل دارند در سطوح قیمتی یا درصدی از قبل مشخص شده، سود خود را برداشت کنند.سیستم معاملات ایچیموکو حد ضرر و ساختار منحصر به فردی را ارائه میکند. از آنجاییکه ایچیموکو یک سیستم دنبالکننده روند است، تنکان و کیجون به عنوان راهنماهای قیمت در جهت روند حرکت میکنند. در روند صعودی، از تنکانسن میتوان به عنوان یک سطح حمایتی نه چندان قوی و از کیجون سن به عنوان سطح حمایتی بسیار قوی استفاده کرد.
بههمینصورت، تنکان میتواند به عنوان سطح مقاومتی ضعیف و کیجون به عنوان خط مقاومتی قوی برای سهامهای با روند نزولی بکار روند. از این ویژگی میتوان برای بوجود آوردن سیستمی برای شناسایی حد ضرر استفاده کرد. زمانی که یک معامله با استراتژیهای شکست کومو و یا کراس T/K شروع میشود، قیمت نباید در روند صعودی از خط حمایتی ایجاد شده توسط کیجون یا در روند نزولی از خط مقاومتی ارائه شده توسط خط پایه عبور کند. زمانی که قیمت در جهت پیشبینی شده حرکت میکند، حد ضرر اولیه میتواند در روند صعودی همراه با کیجون به سمت بالا (یا در روندهای نزولی به سمت پایین) حرکت کند.
استراتژیهای دریافت سود در بازار با روند صعودی
موقعیت معاملاتی خود را به ۳ بخش تقسیم کنید. زمانی که قیمت پایینتر از تنکان بسته میشود، بخشی از سود را برداشت کنید. در این زمان، وقوع دو مورد محتمل است. قیمت به روند نزولی خود ادامه میدهد و پایینتر از کیجون بسته میشود یا روند قیمتی معکوس میشود و با ادامه دادن روند صعودی خود بالاتر از تنکان بسته میشود.
در مورد اول، دو بخش باقیمانده از موقعیت معاملاتی خود را ببندید یعنی در جهت مخالف قرار بگیرید. به عبارتی دیگر، اگر در حال فروش سهم بودید به خرید آن بپردازید و برعکس.
در مورد دوم، تا زمانی که قیمت دوباره پایینتر از تنکان بسته شود، دو بخش باقیمانده را نگهداری کنید. در اینصورت، باید سودهای بخش دوم را نیز برداشت کنید.
حال تنها یک بخش از موقعیت اولیه معاملاتی باقی مانده است که باید پایینتر از کیجون بسته شود.
استراتژی برداشت سود در حال انباشت در روند نزولی
در اینجا نیز موقعیت معاملاتی را به ۳ بخش تقسیم کنید. زمانی که قیمت در ناحیهای بالاتر از تنکان بسته شد، بخشی از سود را برداشت کنید. در این زمان، وقوع دو پیشامد محتمل است.
قیمت به روند صعودی خود ادامه خواهد داد و در بالای کیجون بسته یا روند قیمتی معکوس میشود و در پایین تنکان بسته خواهد شد و حرکت نزولی خود را ادامه میدهد.
در مورد اول، از دو بخش باقیمانده خارج شوید یعنی در موقعیت مخالف قرار بگیرید. اگر در حال خرید سهم بودید، آنرا بفروشید و برعکس.
در مورد دوم، تا زمان رسیدن قیمت بسته شدن به بالاتر از تنکانسن، دو بخش باقیمانده را حفظ کنید و سود بخش دوم را برداشت کنید.
حال، تنها یک بخش باقیمانده است که باید به عنوان حد ضرر در بالای کیجون قرار گرفته باشدحال برای مثال فرض کنید که ۳ قرارداد اختیار فروش در ۱۴ فوریه خریداری شدهاند. در ۱۱ مارچ، قیمت سهام در بالای تنکنسن و در ۳۸۲ بسته میشود. در اینجا ممکن است انگیزه فروش پوت آپشن در معاملهگران بوجود بیاید.
نظرات کاربران